fbpx

Gyakran feltett kérdések – amit megkérdeznél az online tanfolyamokkal kapcsolatban

Eper és spárga – ahogy még nem ismerted
2016-06-08
Ti mondtátok – 10 érv az 5 elemes online tanfolyam mellett
2016-06-13
Eper és spárga – ahogy még nem ismerted
2016-06-08
Ti mondtátok – 10 érv az 5 elemes online tanfolyam mellett
2016-06-13

Már a 7. fordulót kezdjük  az 5 elemes email-tanfolyamaim sorában! A visszatérők, akik jönnek velem végig az 5 elemen keresztül, már tudják, mi vár rájuk, viszont az újaknak, érdeklődőknek összeszedtem a leggyakrabban feltett kérdéseket. Hogy tudd, mire számíts, ha velem tartasz 🙂

0_resize

Fotó: pitypang.cafeblog.hu

Vegetáriánus/vegán vagyok? Van értelme részt vennem a tanfolyamon?

Igen, szerintem akkor is érdemes részt venned. Az 5 elem konyhában az az egyedülálló, hogy nem tilt semmilyen alapanyagot, hanem megtanítja a hatásukat és azt, hogy milyen formában készítsd el ahhoz, hogy a legkönnyebben emészthető legyen. A tanfolyamokon tehát vannak húsos receptek is, de a zöldséges – gabonás ételek dominálnak. Én magam használok egy kevés tejterméket is, de általában szoktam tenni javaslatot a helyettesítésükre.

Tejmentesen étkezem, tudom majd használni a receptjeidet?

Igen, a receptjeim nagy részét fogod tudni hasznosítani. Főzéshez én sem használok tejet, és a tejtermékeket inkább fűszerként használom. Nagyrészüket ki tudod majd váltani megfelelő helyettesítővel (a vajat kókuszzsírral, a reszelt sajtot darált olajos maggal stb.).

Elutazom közben egy hétre, nem fogok behozhatatlanul lemaradni?

A tanfolyam végén az egész tananyagot megkapod egy-egy ebookban összegyűjtve, hogy a recepteket és az elméletet is bármikor fellapozhasd. A facebook-csoport a tanfolyam után is megmarad, a hozzászólások visszakereshetőek lesznek, ha kérdésed lenne, felteheted.

Nem vagyok fent a facebookon, azért még részt vehetek?

A facebook-csoportbeli tagság egy lehetőség, mellyel nem kötelező élni. Ha nem szeretnél a facebookon fent lenni, a tanfolyam ideje alatt emailben teheted fel kérdéseidet.

Mi lesz, ha nem tudok abban a ritmusban főzni, ahogy a receptek jönnek?

Azt szeretném, ha a tanfolyam nem okozna benned feszültséget, hanem a magad ritmusában tudnál haladni. Nincs kitűzve a cél, hogy a végéig minden receptet ki kell próbálnod. Nem szoktam heti bevásárlólistákat küldeni, mert azt szeretném, ha mindenki a maga ütemében és a saját ízlése szerint válogatna a receptekből. A lényeg, hogy megértsd a kínaiak energetikai szemléletét és új szemmel kezdj nézni a főzésre és az alapanyagokra. A többi jön majd magától.

Nem vettem még részt tanfolyamodon, bármelyik elemnél elkezdhetem?

A tanfolyamok évszakonként váltják egymást, de szándékosan úgy vannak felépítve, hogy bármikor be lehessen csatlakozni. Az újoncok a hivatalos kezdés előtt pár nappal kapnak egy 3 levélből álló bevezetőt a jin-jang elméletről és az 5 elem tanáról, ami megalapozza a továbbiakat. A tanfolyamciklusba így bármikor be lehet csatlakozni és onnan végigcsinálni akár mind az 5 elemet.

Mi történik, ha a tanfolyam közben, úgy érzem, nem erre számítottam, nem tetszik a kurzus?

Ha a tanfolyam feléig jelzed felém, hogy csalódást okozott a tanfolyam és mégsem szeretnél részt venni rajta, visszautaljuk a részvételi díjadat.

Ha maradt megválaszolatlan kérdésed, tedd fel nyugodtan itt kommentben vagy akár emailben (kicsivu (kukac) gmail (pont) com!

2 Comments

  1. László Andrea szerint:

    Szia! Az alapanyagok tekintetében: igyekszem helyi, évszaknak megfelelő zöldség-gyümölcsöt, gabonát fogyasztani. Mennyire használsz kínai alapanyagot a főzéshez?

    • Kicsi Vú szerint:

      Szia Andrea! Ne haragudj, csak most vettem észre a kérdésedet. Nem kínai recepteket tanítok, a hangsúly az 5 elemes észjárás, az energetikai szemlélet átadásán van. De mivel szeretem az ázsiai ételeket, megtanítom, hogy tudsz finom wokos ételeket készíteni például és ehhez használok szójaszószt, osztrigaszószt, friss gyömbért például. De a receptekben alapvetően szezonális és helyben beszerezhető alapanyagok vannak, a különlegesebb fűszerek, kiegészítők pedig egy szupermarketben is kapható pl. kókusztej.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük