parallax background

Nyári táplálkozás 5 elemesen

4 hetes nyári emailtanfolyam nyári alapanyagokkal a Tűz elem jegyében

 
 
 

Hogyan védekezz a nyári hőség ellen, tápláld a testfolyadékaidat és erősítsd meg a szívedet és a vékonybeledet a kínai gyógyító konyha segítségével

 • Szeretnél változtatni az étkezéseden, de nem tudod, merre indulj?
 • Szeretnéd formába hozni az emésztőrendszered?
 • Örülnél, ha lenne egy sorvezetőd, mely eligazít a táplálkozási kérdésekben?
 • Szeretnél szezonális alapanyagokból főzni, és jól jönne a folyamatos inspiráció?
 • Nehezen viseled a nyári hőséget, ijedős vagy és feledékeny, vagy alvászavarral küzdesz?


Ha elvégzed a tanfolyamot, új távlatok nyílnak a főzésben. Más szemmel fogsz nézni az alapanyagokra: megismered a termikus hatásukat, hogy hogyan mozgatják benned az életenergiát, hogy hogyan befolyásolhatod különböző konyhatechnikákkal az ételeid hatását. Egyszóval tudatos szakács válik belőled.

Képzeld el, hogy van egy iránytűd, ami segít eligazodni az alapanyagok világában. Megmondja, mi hogy hat a testedre (melegíti vagy hűti, szárítja vagy nedvesíti, melyik szervedet erősíti) és azt is, melyik évszakban, mire van a legnagyobb szükséged. Olyan elméleti kapaszkodó, amit aztán könnyen átültethetsz a gyakorlatba, a mindennapos főzőcske nyelvére. Nekem ilyen iránytűm az 5 elem konyha (a kínai gyógyító konyha europaizált változata) és most szeretném Veled is évszakról évszakra megosztani.

 

Mit nyersz, ha elvégzed az email-tanfolyamot?

 • megismered az 5 elem konyha energetikai szemléletét, alapelveit
 • nyári étkezési és életmódtanácsokat, tippeket kapsz és sok-sok receptet a nyári menük megtervezéséhez
 • tudatosabb leszel a konyhában, megismered az alapanyagok és a konyhatechnikák energetikai hatását
 • egyre kreatívabban fogsz főzni, mert megismered az 5 alapíz és a ciklusban főzés elméletét
 • megtanulsz figyelni a tested jelzéseire és ételeiddel tudatosan befolyásolni az állapotodat
 • részletes alapanyagportrékat küldök Neked a legfontosabb Tűz elemű élelmiszerekről (pl. rozs, hajdina, bárányhús), melyek a Szívedet és a Vékonybeledet erősítik (leírom, hogyan hatnak, milyen állapotokban javallottak, mikor nem stb.)
 • megtanulod, hogyan tápláld nyáron a testfolyadékaidat és hogyan őrizd meg az emésztésed tüzéd, miközben belülről hűtöd-frissíted magad
 • megtapasztalod a támogató facebook-csoportban rejlő erőt

Ezt mondták a résztvevők a tanfolyamokról

 • Ildikó
  Ez az ízvilág, könnyedség, aroma valahogy megtalált! Imádom ezeket az ételeket! Nagyon örülök, hogy részt vehetek ezen a tanfolyamon és, hogy Viki ilyen tisztán, érthetően adja át ezt a kincset érő információt!
  Ildikó
 • Mariann
  Isteni ízek és könnyed, tápláló ételek. Hálás vagyok és nagyon boldog!
  Köszönöm! <3
  Mariann
 • Magdi
  Újfajta ízeket ismertem meg, tudatosabban állíthatom össze a családi étkezéseket. Emésztési problémáim javultak, a családom is megkedvelte.
  Magdi
 • Szilvi
  Mindennap megtudtam valami újat. Nagyon logikus, követhető, nem szakértő emberek számára is könnyen érthető és emészthető.
  Szilvi
 • Titi
  Itthonról tudtam a tanfolyamot végezni. A saját időbeosztásom szerint haladhattam. Rengeteg új, hasznos, kézzel fogható információval bővült az ismeretem, amit saját részre és a családom számára tudok használni.
  Titi
 • Adél
  A tanfolyam Facebook csoportja nagyon motiváló és a legjobb, hogy ha bármi nem világos az elmélettel kapcsolatban vagy ha valakinek speciális kérdése van, akkor arra rögtön választ kap.
  Adél
 • Ilona
  Fantasztikus, hogy léha szakács részemre, általában csak összedobom az ételeket, aztán amikor van időm és türelmem 'öt-elemesen' főzni, ugyanaz az étel csak úgy dagad az energiától, az ízekről nem is beszélve.
  Ilona
 • Eszter
  Nagyszerű érzés, hogy a családomnak feltálalt étel nem csak éhséget csillapít, de valóban táplálja is azokat, akiket a legjobban szeretek.
  Eszter
 • Adél
  A receptek könnyen megvalósíthatók teljesen átlagosan felszerelt konyhában, az időigény is jól összeegyeztethető azzal, hogy csak munka után tudok főzni.
  Adél
 • Andi
  Energikusabb vagyok, a közepem melegen tartásával inkább télen is melegem van, mint fáznék, jobb az emésztésem és még sorolhatnám a pozitív hatásokat.
  Andi

Facebook értékelések

 • Nagyon jó és más ízű, tartalmas ételeket kínál a tanfolyam. Megismerteti az étkezés (laktató), ezáltal a jó közérzet titkát, másrészt jól esett , hogy minden kérdésemre választ kaptam. Köszönöm Viki! Amint lehet folytatom ! 🙂😉

  thumb Adrienne Tóth Pál-Szabóné
  8/13/2018

  5 star review  jó receptek, jó anyagok, segítőkész Viki, tanfolyami facebook csoport nagyon jó, sok kérdésre választ kaphatsz

  thumb Kinga Korompay
  11/08/2017

  Élveztem minden percét a folyamatnak. Az elméleti anyag sok mindenre rávilágított,a receptek magával ragadtak,és alkotásra ösztönöztek. Imádtam a színeket,a változatos ízeket,illatokat. Sokkal bátrabban fűszerezek azóta. Szeretem,hogy a hangsúly a lehetőségeken van,és nem a tiltásokon.

  thumb Judit Gyalus
  9/21/2018
 • 5 star review  Szuper a könyv! Imádom! El is kezdtem meleg reggelizni!

  thumb Éva Stoiber-Vass
  9/25/2018

  5 star review  Ízletes elmélet, gyakorlati finomságokkal! :) Remek vezérfonalat nyújt az évszakokkal összhangban való táplálkozás és életmód kialakításához. A kételkedőknek: ez nem egy divatdiéta.

  thumb Hornyánszky Simon
  7/05/2017

  5 star review  Egy fantasztikus világba csöppentem amikor úgy döntöttem, hogy beiratkozok az 5 elem konyha téli tanfolyamába. Egyik különleges recept követte a másikat. Már főzésközben finom illatok keringtek a konyhában, és izgatott voltam a végeredményt illetőleg. :-) Ezek a receptek igazodnak az évszakokhoz, ezért télen fűtenek belülről. Ami igazán jólesik, ha éppen a buszmegállóban fagyoskodva vártam a buszt. Ajánlom azoknak, akik az évszakokkal szeretnék összhangba hozni a táplálkozásukat. Azoknak, akik egészségügyi probléma miatt keresik a természetes szelíd gyógymódokat. Remekül kiegészíti, erősíti a természetgyógyászat terápiáit.

  thumb Juli Werner
  4/12/2018
 • A mai estebédemmel, a vöröslencsés burgonyacurry-vel ünnepeltem meg és osztottam meg facebook-os barátaimmal az örömömet, hogy körbeért számomra az év az "5 elem konyha"-tanulmányaimat illetően! Végigcsináltam téltől őszig minden évszak 5 elemes kurzusát Viktória Farkas-nál, és csodálatos receptekkel, ízélményekkel és tudásanyaggal gazdagodtam! Biztos, hogy az 5 elem konyha számos fogása étrendünk része marad! Az energetikai hatásain kívül azt élvez(t)em benne nagyon, hogy ismert alapanyagok kicsit másként történő összekombinálásával és újfajta fűszerezéssel fantasztikusan finom alternatív fogásokat kap(t)unk - ami nagyon jó mindazon háziasszonyoknak (és családjaiknak) is, akik a hétköznapok forgatagában már nem tudják, mivel törjék meg a heti menü megszokott monotonitását! Szeretettel ajánlom Viki online kurzusait mindenkinek! 😊💖

  thumb Hegyessy Mária
  11/08/2018

  Őszintén ajánlom mindenkinek, aki 50 felett szeretné megőrizni az egészségét, fittségét! A tanfolyam segít abban a szemlélet váltásban, ami a korosztályunknak elengedhetetlenül fontos. Imádom, hogy nincsenek tilalmak, csak finom ízek, változatosság és megnövekedett energia szint :)

  thumb Pölös Klára
  9/30/2018

  5 star review  korrekt, rendszerezett, érdekes, segítőkész, újdonságok kipróbálására csábító! szóval jó!!!!

  thumb Mihálka Klári
  7/23/2017

További értékelések a Facebookon

 

Rólam

Farkas Viktória vagyok, más néven Kicsi Vú – 5 elem konyha szakértő, az Étel, ital, Kicsi Vú és a Kicsi Vú 5 elem konyhája gasztroblogok szerzője. Küldetésem, hogy megismertessem Veled a kínai gyógyító konyha európai ízlésre szabott változatát, az 5 elem konyhát, hogy képes legyél gyógyító szakáccsá válni. Megismertetem Veled a kínaiak energetikai szemléletét, az alapanyagok testedre való hatását, és a szezonális étkezés előnyeit. Bővebben rólam.

 

ÚJDONSÁG!

Ha Te is részt veszel az 5 elemes nyári, Tűz elemű tanfolyamomon, akkor 3 lehetőség közül választhatsz:


1. Alapcsomag

Ez az eddig jól ismert, bejáratott 4 hetes tanfolyam a megszokott elemekkel: 16 emailben kapod meg a tudásanyagot 4 héten keresztül, 28 szezonális receptet is küldök - ezeket a tanfolyam végén 1-1 ebookban összefoglalva is megküldöm, hogy kinyomtatva mindig a kezed ügyében legyenek. Mivel csapatban sokkal szórakoztatóbb tanulni, ezért tagja lehetsz a tanfolyami zárt facebook-csoportnak, ahol felteheted kérdéseidet és megoszthatod tapasztalataidat.

A facebookos kérdésekből a tanfolyam végén készítek egy összefoglalót, amit szintén megkapsz. Két kedvezményes vásárlási lehetőség is jár az alapcsomaghoz a Donum Terrae és a Fűszerész webshopjában.


2. Prémium csomag

A Prémium csomagot azért állítottam össze, hogy még hatékonyabban segíthessem az 5 elemes tudás gyakorlatba ültetését, az új, egészséges szokásaid kialakítását. Minden héten beszámolsz róla nekem emailben, hogy mennyit haladtál az új receptek kipróbálásában és melyek voltak a legfontosabb tapasztalataid, felismeréseid. Tudod, ha valamire ráirányítod a figyelmedet, az a terület az életedben biztosan fejlődésnek indul. Én azt szeretném, ha minél jobban a véreddé válna az 5 elemes életmód és étkezés, ezért a tanfolyam felénél egy 1,5 órás kérdezz-felelek webináriumot is tartok a Prémium csomagosoknak, ahol felteheted kérdéseidet és megoszthatod a nehézségeidet-sikereidet velem és a többiekkel.

Azért, hogy a családod is támogasson és őket is minél könnyebben megnyerhesd az életmódváltásodnak, készítettem egy Életmódváltó kalauzt férjeknek és gyerekeknek - a Ti közös sikereitekért. Ebben arra adok gyakorlati tippeket, hogyan tudod megnyerni családodat az 5 elemes életmódnak.


3. VIP csomag

A VIP csomag megrendelői a fentieken kívül egy 3 órás élő rendezvényen találkozhatnak velem és a többi VIP-es résztvevővel, ahol a tanfolyami anyag átismétlése mellett interaktív feladatokkal és további tanításokkal várom őket. Ha ezt a csomagot választod, megtapasztalod, hogy milyen pozitív energiákat és mennyi inspirációt kaphatsz az 5 elemes közösségtől, amiből töltekezhetsz a hétköznapi főzések idején is. A rendezvény időpontja: 2018. augusztus 17. péntek 17:00-20:00.


 
parallax background

Mi szükséges a tanfolyam elvégzéséhez?

 • egy számítógép és egy emailcím
 • egy facebook-profil (nem kötelező)
 • kíváncsiság és egy konyha, ahol megfőzheted az ételeket

Mikor kezdődik és meddig tart?

 • Az email-tanfolyam július 16-től (hétfő)  augusztus 12-ig (vasárnap) tart.
 • Jelentkezési határidő: július 11. szerda 16:00 óra.
 

Figyelem, a jelentkezési időszak lezárult!

Ha szeretnél időben értesülni a következő tanfolyamomról, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre - ráadásként pedig ott megkapod az ajándék tudásanyagot a 12 leggyakoribb táplálkozási hibáról 5 elemesen!