A jó emésztés titka

4 hetes email-tanfolyam a nyárutó táplálkozásáról a Föld elem jegyében

 
 
 

A Föld elem szerveit a nyárutó időszakában és évszakváltások idején lehet a leghatékonyabban erősíteni – most tehát itt a jó alkalom arra, hogy formába lendülj.

  • Hogyan hozd magad formába a nyári lazulás után?
  • Hogyan készítsd fel az immunrendszered az ősz kihívásaira?
  • Mit és mennyit egyél, hogy jó legyen az emésztésed, és kellemes, melengető érzés legyen a gyomrodban étkezés után?
  • Mivel tápláld magad testi, lelki, szellemi szinten?
– ezekre a kérdésekre mind választ kapsz a 4 hetes email-tanfolyamomon a kínai gyógyító konyha szemszögéből.


A kínai gyógyító konyhában kiemelt szerepe van a Föld elemnek és a hozzá tartozó két szerved, a Gyomor és a Lép-Hasnyálmirigy erősítésének. Ezt a két szervedet úgy is nevezik, hogy a „közeped”, mely, ha jól működik, harmóniában vagy, stabil vagy testileg-lelkileg, a legtöbb csít, energiát tudod kinyerni az ételedből, úgy hogy közben nem keletkezik melléktermék, nyálka.

Képzeld el, hogy van egy iránytűd, ami segít eligazodni az alapanyagok világában. Megmondja, mi hogy hat a testedre (melegíti vagy hűti, szárítja vagy nedvesíti, melyik szervedet erősíti) és azt is, melyik évszakban, mire van a legnagyobb szükséged. Olyan elméleti kapaszkodó, amit aztán könnyen átültethetsz a gyakorlatba, a mindennapos főzőcske nyelvére. Nekem ilyen iránytűm az 5 elem konyha (a kínai gyógyító konyha europaizált változata) és most szeretném Veled is évszakról évszakra megosztani.

Mit nyersz, ha elvégzed az email-tanfolyamot?

  • megismered az 5 elem konyha energetikai szemléletét, alapelveit (pl. alapanyagok termikus hatása, íze, az alapízek hatásai)
  • étkezési és életmódtanácsokat, tippeket kapsz és sok-sok receptet melyek a Föld elemhez tartozó természetesen édes alapanyagokkal készültek (pl. gyökérzöldségek, gabonák, olajos magok, húsok stb.)
  • tudatosabb leszel a konyhában, megismered az alapanyagok és a konyhatechnikák energetikai hatását
  • egyre kreatívabban fogsz főzni, mert megismered az 5 alapíz és a ciklusban főzés elméletét
  • megtanulsz figyelni a tested jelzéseire és ételeiddel tudatosan befolyásolni az állapotodat
  • részletes alapanyagportrékat küldök Neked a legfontosabb Föld elemű élelmiszerek gyógyhatásáról, felhasználási lehetőségeiről (pl. sárgarépa, alma, köles) a kínai gyógyító konyha szemlélete szerint
  • megismered az 5 elemes tisztítókúra (gabonakúra) alapelveit, az egyes gabonák hatását, elkészítési módját

 

Kinek ajánlom ezt az email-tanfolyamot?

  • akinek emésztési panaszai vannak pl. puffad, étvágytalan, túlsúlyos
  • aki szeretne energikusabb és szellemileg koncentráltabb lenni
  • aki szeretné megelőzni a betegségek kialakulását finom és tápláló ételekkel
  • aki szeretné érteni a saját teste jelzéseit
  • akit érdekel a kínaiak energetikai szemlélete, a kínai gyógyító konyha
  • aki nyitott az új ízekre, szívesen próbál ki új ételeket
  • aki szeretne több szezonális zöldséget enni, de kifogyott az ötletekből
  • akit inspirál egy támogató közösség, a csoporttársak ötletei, receptjei


Jelentkezem a tanfolyamra!

Ezt mondták mások a tanfolyamokról

  • Ildikó
    Ez az ízvilág, könnyedség, aroma valahogy megtalált! Imádom ezeket az ételeket! Nagyon örülök, hogy részt vehetek ezen a tanfolyamon és, hogy Viki ilyen tisztán, érthetően adja át ezt a kincset érő információt!
    Ildikó
  • Mariann
    Isteni ízek és könnyed, tápláló ételek. Hálás vagyok és nagyon boldog!
    Köszönöm! <3
    Mariann
  • Magdi
    Újfajta ízeket ismertem meg, tudatosabban állíthatom össze a családi étkezéseket. Emésztési problémáim javultak, a családom is megkedvelte.
    Magdi
  • Szilvi
    Mindennap megtudtam valami újat. Nagyon logikus, követhető, nem szakértő emberek számára is könnyen érthető és emészthető.
    Szilvi
  • Titi
    Itthonról tudtam a tanfolyamot végezni. A saját időbeosztásom szerint haladhattam. Rengeteg új, hasznos, kézzel fogható információval bővült az ismeretem, amit saját részre és a családom számára tudok használni.
    Titi
  • Adél
    A tanfolyam Facebook csoportja nagyon motiváló és a legjobb, hogy ha bármi nem világos az elmélettel kapcsolatban vagy ha valakinek speciális kérdése van, akkor arra rögtön választ kap.
    Adél
  • Ilona
    Fantasztikus, hogy léha szakács részemre, általában csak összedobom az ételeket, aztán amikor van időm és türelmem 'öt-elemesen' főzni, ugyanaz az étel csak úgy dagad az energiától, az ízekről nem is beszélve.
    Ilona
  • Eszter
    Nagyszerű érzés, hogy a családomnak feltálalt étel nem csak éhséget csillapít, de valóban táplálja is azokat, akiket a legjobban szeretek.
    Eszter
  • Adél
    A receptek könnyen megvalósíthatók teljesen átlagosan felszerelt konyhában, az időigény is jól összeegyeztethető azzal, hogy csak munka után tudok főzni.
    Adél
  • Andi
    Energikusabb vagyok, a közepem melegen tartásával inkább télen is melegem van, mint fáznék, jobb az emésztésem és még sorolhatnám a pozitív hatásokat.
    Andi

Facebook értékelések

  • 5 star review  Egy fantasztikus világba csöppentem amikor úgy döntöttem, hogy beiratkozok az 5 elem konyha téli tanfolyamába. Egyik különleges recept követte a másikat. Már főzésközben finom illatok keringtek a konyhában, és izgatott voltam a végeredményt illetőleg. :-) Ezek a receptek igazodnak az évszakokhoz, ezért télen fűtenek belülről. Ami igazán jólesik, ha éppen a buszmegállóban fagyoskodva vártam a buszt. Ajánlom azoknak, akik az évszakokkal szeretnék összhangba hozni a táplálkozásukat. Azoknak, akik egészségügyi probléma miatt keresik a természetes szelíd gyógymódokat. Remekül kiegészíti, erősíti a természetgyógyászat terápiáit.

    thumb Juli Werner
    4/12/2018

    5 star review  korrekt, rendszerezett, érdekes, segítőkész, újdonságok kipróbálására csábító! szóval jó!!!!

    thumb Mihálka Klári
    7/23/2017

    Őszintén ajánlom mindenkinek, aki 50 felett szeretné megőrizni az egészségét, fittségét! A tanfolyam segít abban a szemlélet váltásban, ami a korosztályunknak elengedhetetlenül fontos. Imádom, hogy nincsenek tilalmak, csak finom ízek, változatosság és megnövekedett energia szint :)

    thumb Pölös Klára
    9/30/2018
  • 5 star review  jó receptek, jó anyagok, segítőkész Viki, tanfolyami facebook csoport nagyon jó, sok kérdésre választ kaphatsz

    thumb Kinga Korompay
    11/08/2017

    Nagyon jó és más ízű, tartalmas ételeket kínál a tanfolyam. Megismerteti az étkezés (laktató), ezáltal a jó közérzet titkát, másrészt jól esett , hogy minden kérdésemre választ kaptam. Köszönöm Viki! Amint lehet folytatom ! 🙂😉

    thumb Adrienne Tóth Pál-Szabóné
    8/13/2018

    5 star review  Szeretek főzni, de valahogy mindig az volt az utolsó, amire időt szántam a háztartásban, mindig volt valami számomra fontosabb. Egészen addig, amíg nem került az életembe az 5elem konyha… Annyira átfogó és csodásan felépített rendszer, hogy új értelmet adott számomra a főzésnek, a konyhában töltött időnek, energiának. Végre érzem, hogy itt is ki lehet aknázni a bennünk rejlő kreativitást, élvezet az ételek elkészítése és a várakozás, hogy egyáltalán mi „sül” ki belőle. Ötletelést, színeket, új ízeket, fűszereket, változatosságot és nem utolsó sorban EGÉSZSÉGET hozott az életünkbe. Türelemre is tanít, hiszen itt is figyelmeztetnem kellett magamat, hogy nem megy minden egyik napról a másikra és a családtól se várhatom el egyből a maximális elfogadást. A tananyag, a receptek, az információk összeállítás és Viki segítsége, támogatása pedig ízig-vérig profizmusra vall, érdemes tanulni tőle. Folyt. köv.

    thumb Adrienn Kamarás-Nedelkó
    5/16/2018
  • 5 star review  Ízletes elmélet, gyakorlati finomságokkal! :) Remek vezérfonalat nyújt az évszakokkal összhangban való táplálkozás és életmód kialakításához. A kételkedőknek: ez nem egy divatdiéta.

    thumb Hornyánszky Simon
    7/05/2017

    5 star review  Szuper a könyv! Imádom! El is kezdtem meleg reggelizni!

    thumb Éva Stoiber-Vass
    9/25/2018

    Élveztem minden percét a folyamatnak. Az elméleti anyag sok mindenre rávilágított,a receptek magával ragadtak,és alkotásra ösztönöztek. Imádtam a színeket,a változatos ízeket,illatokat. Sokkal bátrabban fűszerezek azóta. Szeretem,hogy a hangsúly a lehetőségeken van,és nem a tiltásokon.

    thumb Judit Gyalus
    9/21/2018

További értékelések a Facebookon

 

Rólam

Farkas Viktória vagyok, más néven Kicsi Vú – 5 elem konyha szakértő, az Étel, ital, Kicsi Vú és a Kicsi Vú 5 elem konyhája gasztroblogok szerzője. Küldetésem, hogy megismertessem Veled a kínai gyógyító konyha európai ízlésre szabott változatát, az 5 elem konyhát, hogy képes legyél gyógyító szakáccsá válni. Megismertetem Veled a kínaiak energetikai szemléletét, az alapanyagok testedre való hatását, és a szezonális étkezés előnyeit. Bővebben rólam.


Miből áll a tanfolyam?

  • 4 héten át heti 4 emailt kapsz, mindegyikben 1-1 Föld elemmel kapcsolatos témát világítok meg az 5 elem konyha szemszögéből (pl. Így erősítsd a Léped, 5+1 tipp az erős középért, Mit igyak, hogy jól legyek?, Mi a nyálka és hogy lehet kivezetni? )
  • a témákhoz kapcsolódóan recepteket is mellékelek Neked, melyeket a tanfolyam ideje alatt Te is megfőzöl otthon
  • tagja leszel egy zárt Facebook-csoportnak, ahol felteheted nekem és a társaidnak kérdéseidet, tanácsokat adhatsz és kaphatsz
  • a tanfolyam végén egy ebook formájában megkapod a recepteket és a Föld elemhez kapcsolódó elméleti tudásanyagot, amit kinyomtatva ott tarthatsz a kezed ügyében a konyhapulton
  • Az új jelentkezők a tanfolyam indulása előtti héten 3 levélben megkapják az 5 elem konyha alapjait bemutató elméleti bevezetőt.

Mi szükséges a tanfolyam elvégzéséhez?

  • egy számítógép és egy emailcím
  • egy facebook-profil (nem kötelező)
  • kíváncsiság és egy konyha, ahol megfőzheted az ételeket

Mit kapsz a pénzedért?

  • 4x4 = 16 emailt a közepet erősítő 5 elemes táplálkozás témájában
  • 4×7= 28 nyárvégi, évszakváltó 5 elemes receptet (7 reggeli, 7 ebéd, 7 nasi és 7 vacsora) mindezt egy ebookban összefoglalva
  • zárt facebook-csoportbeli tagságot, hogy végig motivált maradj
  • Az új jelentkezők a tanfolyam indulása előtti héten 3 levélben megkapják az 5 elem konyha alapjait bemutató elméleti bevezetőt
  • Előre megkapod a bevásárlólistát a tanfolyami receptekhez
  • Beszerzési tippeket küldök a különleges alapanyagokhoz
  • A facebookon felmerülő kérdésekből a tanfolyam végén egy írásos összefoglalót küldök
BÓNUSZOK:

Figyelem, a jelentkezési időszak lezárult!

Ha szeretnél időben értesülni a következő tanfolyamomról, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre - ráadásként pedig ott megkapod az ajándék tudásanyagot a 12 leggyakoribb táplálkozási hibáról 5 elemesen!