Hóösszegzés: Április – tánc, természetkapcsolat, kreativitás

Imola mesél - Gyógynövénytúra
Városi gyógynövénytúrán jártam
2021-07-26
Hóösszegzés – Május: kártyák, Bécs és női jóga
2024-06-05
Imola mesél - Gyógynövénytúra
Városi gyógynövénytúrán jártam
2021-07-26
Hóösszegzés – Május: kártyák, Bécs és női jóga
2024-06-05

Régóta dédelgetem a gondolatot, hogy minden hónap végén írok egy visszatekintő bejegyzést az adott hó legfeltöltőbb, legtáplálóbb pillanatairól. Most eljött az idő, hogy belevágjak – mi táplál engem? jeligére.

Áprilisi hóösszegzés

Íme a 3 legtáplálóbb esemény, ami segített feltölteni az elemeimet, és a középpontomban maradni a folyamatos kihívások ellenére:

Carson Coma koncert – MVM Dome

Sosem gondoltam volna, hogy kamaszlányom múló rajongása a Carson Coma iránt minket szülőket fog sok-sok koncertélménnyel megajándékozni. Panni már rég mást hallgat, mi viszont Patrikkal nagyon megszerettük ezt a zenét. 🙂 Úgyhogy az 5. szülinapjukat ünneplő óriásbulit sem hagyhattuk ki – végigugráltuk a kb 2,5 órát. Szóval a Tűz elem táplálása áprilisban pipa. 🙂

Somogyvámos – Krisna-völgy

A nagy tombolás után nyugalmasabb vizekre eveztünk – Panni iskolai fotóprojektje okán elutaztunk családilag a somogyvámosi Krisna-völgybe. Szuper hétvégi program volt, nagy területen sok szép természeti látvánnyal, és a végén egy krisnás ebéddel a helyi kis kifőzdében. Mind a négyünknek jólesett ez a lelassulás, kiszakadás a pörgésből.

Szépművészeti Múzeum – Kertész, Moholy-Nagy, Capa… Magyar fotóművészek Amerikában

Ez anya-lánya program volt, szintén a fotó jegyében. Főleg közös kedvencünk, André Kertész miatt mentünk, de a számomra ismeretlen női alkotókat is jó volt látni.
Újabban előtört belőlem az eltemetett bölcsész énem, és szomjazom a kulturális élményeket. Tavaly nyáron egy bécsi kiruccanás alkalmával jöttem rá, hogy nem kell feltétlenül külföldre menni ahhoz, hogy kiállításokra járjak, itthon is tudok „Bécs-hangulatot” teremteni – úgyhogy azóta szorgalmasan látogatom a budapesti múzeumokat.

Fotók a Happy & Healthy Klubból

A klubban áprilisban tartottam egy előadást a tavaszról, a Fa elemről és a Máj egészségéről, és megtartottuk a szokásos havi online kérdezz-felelekünket is.

Nemrég indult a nyárba átvezető Dojo-időszak, ennek alkalmából tápláló tányérok készülnek a közepünk harmonizálására.

Most amúgy is nyakig vagyok a Dojóban, amit az 5. évszaknak is hívhatunk – ez az évszakváltások időszaka. Évente 4-szer 18 nap, ami a Föld elem uralma alatt áll. Erről a témáról tartok előadást szombaton a Sokszínű Akupunktúra Napon – úgyhogy kicsit már izgulok.



Farkas Viki, azaz Kicsi Vú vagyok, az 5 elem konyha szakértője, és az a küldetésem, hogy minél több magyar emberrel megismertessem a hagyományos kínai orvoslás energetikai szemléletét és az ezen alapuló étkezést. Így alkatodhoz illően tudsz egészségesen és finoman étkezni. Ez egy pozitívumokra fókuszáló rendszer, amiben örömét leli az, aki eszerint főz - és az is, aki csak fogyasztja, mert ízletes és változatos.
Úgy gondolom, hogy a sok-sok recept és tudásanyag mellett a mindennapi inspiráció az, amire az otthoni főzésekhez szükséged van, ezért létrehoztam a Happy and Healthy 5 elem konyha klubot Kicsi Vú-val, ahol arra koncentrálunk, ami táplál téged, legyen az élelem vagy szellemi táplálék. Nézd meg Te is!
5elemkonyha.hu/klub
Ez egy havidíjas online útontartó program sok-sok recepttel, tudásanyaggal, havi online kérdezz-felelekkel és egy lelkes, egymást inspiráló közösségel. Várunk szeretettel Téged is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük