Hóösszegzés – Május: kártyák, Bécs és női jóga

Hóösszegzés: Április – tánc, természetkapcsolat, kreativitás
2024-05-03
Ezt szeretem a klubban – interjú Zsuzsival (videó)
2024-06-27
Hóösszegzés: Április – tánc, természetkapcsolat, kreativitás
2024-05-03
Ezt szeretem a klubban – interjú Zsuzsival (videó)
2024-06-27

Eltelt megint egy hónap az áprilisi hóösszegző posztom óta, úgyhogy most a májusi élményekkel jelentkezem. Nemrég az az igényem támadt, hogy minden hónap végén írok egy visszatekintő, összegző bejegyzést arról, hogy az adott hónapban milyen események, élmények töltöttek a legjobban, mivel „tápláltam a jint”, a nyugtató, stabilizáló, regeneráló minőséget magamban.

Remélem, ezzel egy kicsit Téged is inspirállak, hogy fókuszt tegyél a töltekezésre, és megünnepeld a szép pillanatokat.

Májusi hóösszegzés – a TOP 3 élményem

OH önismereti kártya-workshop a módszer atyjával, Moritz Egetmeyerrel

Néhány fotómból, elejtett megjegyzésemből már tudhatod, hogy néhány éve szerelembe estem az önismereti kártyákkal. A Tarot világa mellett megismertem az eredetileg pszichoterápiás célra készített OH kártyacsomagot is, és annak testvércsomagjait. Izgatottan vártam a májust, mert idén Budapestre jött a kártya ötletgazdája és módszertanának megalkotója, Moritz Egetmeyer, hogy egy 2 napos workshopon ízelítőt adjon tudásából a magyar segítőknek is.

Nagyon feltöltő volt 2 napra teljesen kiszakadni a munka és a háztartás világából, és átadni magam a jobb agyféltekés gondolkodás hullámainak. Kikapcsolni a rációt, és belemerülni a kártyák színes, érzéseket feltáró világába.

Újra Bécs! – az anyagcseretípusokról 5 elemesen

Egy akupunktúrás kezelés nyomán tudatosult bennem nemrég, hogy mennyire hiányoznak a bécsi tanulós kiruccanások (elképesztő, hogy „csak” beszúrják a tűket, oldódni kezd a feszültség, és felszínre jönnek a mélyen eltemetett érzelmi hiányok). Tudatosult bennem, hogy mennyire feltöltő és önazonos, amikor kiutazom egy-egy tanfolyamra, hogy hazahozzam a tudást Nektek. És, hogy a Covid óta ez kikopott. Pedig ilyenkor pár napra lelassul a világ, itthon maradnak a gondok, és kicsit kapcsolódhatok önmagamhoz. Csak 2 éjszakát töltöttem kint, de szinte újjászületve jöttem haza. És júniusban újra megyek!

A téma ezúttal a különböző anyagcseretípusok: hogy hogyan főzzünk a „ragadozóknak”, az egyensúlyi típusoknak és a „szénhidráttípusoknak”. Mindez az 5 elem konyha energetikai szemléletével kombinálva.

Női jógaterapeuta képzés diplomaosztója

Szintén mélyen megérintő élmény volt a 2,5 éves női jógaterapeuta képzésem záróalkalma, ahol megkaptuk az oklevelünket és egy morzsapartival meg is ünnepeltük.

45 éves koromig azt hittem, sosem fogom megtalálni azt a mozgásformát, ami örömet okoz. Aztán megismertem a női jógát, és azt a különleges módját, ahogy Kornhoffer Tündi és Mezősi Anna tanítja, és rájöttem, hogy mindig ezt kerestem. Ez az első olyan mozgás, amit nem unok, mert Tündi a mozgás mellé mindig valamilyen tanítást is hoz. Hol a görög istennőkkel köti össze a mozdulatokat, hol az indiai istennők 9 megnyilvánulási formájával. Nem csak a testre hat, de a lélekre és a szellemre is.

Nem beszélve arról, hogy a képzés során végigmentünk a női lét stációin a fogantatástól a halálig és minden állomáshoz kaptunk kulcsokat a jógaterápia, az ájurvéda, az ősi magyar hagyomány és a hagyományos kínai orvoslás kincsestárából.

Mozgalmas hónap volt, sok tanulással. Közben elindult a vizsgaidőszakokra, érettségire felkészítő 5 elemes kurzusom is (ez most is elérhető még, ha aktuális Neked), a Happy & Healthy 5 elem konyha klubban pedig véget ért a tápláló tányér kihívás.



Farkas Viki, azaz Kicsi Vú vagyok, az 5 elem konyha szakértője, és az a küldetésem, hogy minél több magyar emberrel megismertessem a hagyományos kínai orvoslás energetikai szemléletét és az ezen alapuló étkezést. Így alkatodhoz illően tudsz egészségesen és finoman étkezni. Ez egy pozitívumokra fókuszáló rendszer, amiben örömét leli az, aki eszerint főz - és az is, aki csak fogyasztja, mert ízletes és változatos.
Úgy gondolom, hogy a sok-sok recept és tudásanyag mellett a mindennapi inspiráció az, amire az otthoni főzésekhez szükséged van, ezért létrehoztam a Happy and Healthy 5 elem konyha klubot Kicsi Vú-val, ahol arra koncentrálunk, ami táplál téged, legyen az élelem vagy szellemi táplálék. Nézd meg Te is!
5elemkonyha.hu/klub
Ez egy havidíjas online útontartó program sok-sok recepttel, tudásanyaggal, havi online kérdezz-felelekkel és egy lelkes, egymást inspiráló közösségel. Várunk szeretettel Téged is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük