Hóösszegzés: Július – Szentendre, könyvklub, bécsi kalandok

Podcast forgatáson jártam!
2024-07-16
Hóösszegzés: augusztus – Sopron, Tata és egy megtisztelő interjú
2024-09-12
Podcast forgatáson jártam!
2024-07-16
Hóösszegzés: augusztus – Sopron, Tata és egy megtisztelő interjú
2024-09-12

Már kezd szokásommá válni a nyilvános hóösszegzés (lásd korábban: április, május, június) –  elkészült a júliusi 3-as toplistám is a legfeltöltőbb, legpihentetőbb, legizgalmasabb élményekről.

Egy külön füzetbe szoktam minden hónap végén összegezni (a határidőnaplómból kigyűjteni), mi minden történt az előző 30 napban az alábbi kategóriákban: család, párkapcsolat, barátok, munka, önképzés, egészség. Ebből születnek ezek a posztok.

TOP 3 júliusi élményem

Bécsi kultúrkaland kettesben

A 20. házassági évfordulónkon tavaly alapoztuk meg azt a szokásunkat Patrikkal, hogy júliusban elszabadulunk kettesben 4 napra Bécsbe. Onnan jött az ötlet, hogy szerettem volna neki is megmutatni szeretett Josefstadtomat, ahova 8 évig jártam tanulni az 5 elem konyhát és a hagyományos kínai orvoslást a Shambhala Intézetbe és egyéb kurzusokra.

A bécsi Józsefváros (8. kerület) polgári milliője úgy hat rám – ránk, mint a David Suchet-féle Poirot-adaptációk: lelassít, megnyugtat, értelmes életre biztat.

Ilyenkor két fő csapása van a kint tartózkodásunknak: éttermezések és kulturális programok váltják egymást. Idén az Albertina múzeum volt a célpont, ahol még épp elcsíptük Roy Lichtenstein kiállítását és egy kortárs amerikai fotóművész, Gregory Crewdson műveit is végignéztük, sőt Patriknak még volt ereje a Picassótól Monet-ig című gyűjtemény áttanulmányozására is. Az én „szuperérzékeny” idegrendszerem ott már megálljt parancsolt.

Még egy dolog, ami az Albertina mellett szól: az épületében üzemelő Do&Co étterem. Nem olcsó, arra fel kell készülni, viszont nagyon színvonalas – én egy fincsi köftét ettem, Patrik pedig egy marhacarpacciot. Ezt kineveztük házassági évfordulós ebédnek.

A másik felfedezésünk egy császármorzsára specializálódott étterem a Schwedenplatz metrómegálló közelében egy csendes sétálóutcában, a  Heindl’s Schmarren und Palatschinkenkuchl. Különlegességük, hogy gluténmentesen is el tudják készíteni, kukoricalisztből. Mutatom, milyen csodát ettünk. 🙂

 

Panni-névnap Szentendrén

Rövid időn belül másodszor jártunk Szentendrén, először egy családi biciklis kiruccanás keretében. Akkor annyira tetszett Panni lányomnak a Dalmát Szamár Bisztróban elköltött nyugis reggeli, hogy névnapjára azt kérte, bruncholjunk ott megint. A hely egyik vonzereje egy cica, aki ott lakik, és simogatni is hagyja magát a vendégek által.

Utána a család a kedvemért eljött megnézni a Ferenczy Múzeumba a Takarékos módi kiállítást, ami a magyar paraszti kultúra „zero waste” életmódjának állít emléket. Pici a kiállítás, de nekem tetszett – nosztalgiáztam kicsit az alföldi nagyszüleimre emlékezve.

Könyvklub a Happy & Healthy-ben

Magyar-német szakos bölcsészként régi titkos vágyam, hogy legyen egy könyvklubom. Addig érleltem magamban a dolgot, hogy megszületett az ötlet: a Happy & Healthy 5 elem konyha klubban tarthatnánk közös könyvfeldolgozásokat. Júliusban volt az első alkalom (online), ahol az Érzelmi kiégés – A stresszkezelés gyakorlati titkai nőknek című könyvet beszéltük át.

 

A könyvben az a különleges, hogy végig tartja a női nézőpontot, sőt abból indul ki, hogy a nők állandó leterheltségének a patriarchátusnak nevezett manipulált játék az oka. Az, hogy a háztartási munka (az ún. második műszak) még mindig jelentős részben a nők vállát nyomja. Csak társultak mellé olyan elvárások, mint az egészséges életmód elemei: a napi mozgás, öngondoskodás, csinos, ápolt külső … és még sorolhatnánk. 2 gyerekes anyaként, vállalkozónőként tudok rezonálni a könyv főbb állításaira és jó volt ezt kicsit átbeszélni a klubtagokkal is, megosztani nőként a tapasztalatainkat.



Farkas Viki, azaz Kicsi Vú vagyok, az 5 elem konyha szakértője, és az a küldetésem, hogy minél több magyar emberrel megismertessem a hagyományos kínai orvoslás energetikai szemléletét és az ezen alapuló étkezést. Így alkatodhoz illően tudsz egészségesen és finoman étkezni. Ez egy pozitívumokra fókuszáló rendszer, amiben örömét leli az, aki eszerint főz - és az is, aki csak fogyasztja, mert ízletes és változatos.
Úgy gondolom, hogy a sok-sok recept és tudásanyag mellett a mindennapi inspiráció az, amire az otthoni főzésekhez szükséged van, ezért létrehoztam a Happy and Healthy 5 elem konyha klubot Kicsi Vú-val, ahol arra koncentrálunk, ami táplál téged, legyen az élelem vagy szellemi táplálék. Nézd meg Te is!
5elemkonyha.hu/klub
Ez egy havidíjas online útontartó program sok-sok recepttel, tudásanyaggal, havi online kérdezz-felelekkel és egy lelkes, egymást inspiráló közösségel. Várunk szeretettel Téged is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük