Hóösszegzés: augusztus – Sopron, Tata és egy megtisztelő interjú

Hóösszegzés: Július – Szentendre, könyvklub, bécsi kalandok
2024-08-06
Hóösszegzés: Július – Szentendre, könyvklub, bécsi kalandok
2024-08-06

Az augusztus volt idén a családi nyaralásunk ideje, és ebben a hónapban ünnepeljük mindketten Patrikkal a születésnapunkat. Így programokban és éttermezésekben nem volt hiány.

Ez volt a második olyan alkalom, amikor a hóösszegző füzetemben az önképzés rubrikája üresen maradt. Még én is meglepődtem rajta. 🙂 A nagy hőségben a kedvenc Agatha Christie-kötetek olvasása is nehezen ment, úgyhogy jól is van ez így. Ősszel jöhetnek az újabb tanfolyamok.

TOP 3 augusztusi élményem

Sopron – a családi nyaralásunk helyszíne

Idén belföldön nyaraltunk, és utólag visszanézve azt mondom, 4 napon át tápláltuk a játékos, gyermeki énünket.

Van pár fix pont a közös nyaralásainkban: fel szoktunk keresni egy helyi antikváriumot, és ha van városnéző kisvasút, akkor azt sem hagyjuk ki. Sopronban mindkettőre volt lehetőség.

Felfedeztük a Cédrus Könyvkereskedés és antikváriumot, ami egy nagyon cuki hely szuper könyvkínálattal. Mindannyian találtunk magunknak kincset.

Macskakő gyerekmúzeum picike ugyan, de nagyon szórakoztató – fel lehet próbálni régi korok parókáit, kalapjait, öltözeteit. Ezzel elég hosszan elszórakoztunk.

Szintén játékos program volt a Boszorkány meseösvény, ami egy könnyű kis erdei séta különböző feladatokkal, mesés stációkkal. Az út vége pedig egy kilátóhoz vezet – arra is felmentünk.

Utolsó nap az Erdő Házát látogattuk meg, ami egy modern ökoturisztikai látogatóközpont, ahol ipari mennyiségű zoo-csemegét lehet elosztogatni a kis lakók között. Mi sem sajnáltuk tőlük. 🙂

 

Újabb interjú, ezúttal Mezősi Annával – juhuu! 🙂

Nagy izgalommal és büszkeséggel újságolom el a hírt, hogy októbertől tanítani fogok a kínai gyógyító konyháról, kínai ételterápiáról a Kelet-Nyugat Shiatsu Iskola 3 éves shiatsu képzésén. 2. évfolyamon csatlakozom be a folyamatba, és minden hónap egy hétvégi alkalmán fogok előadni. (Korábban végzett shiatsusok, csikungosok, kínai asztrológusok is be tudnak csatlakozni külsősként ezekre az alkalmakra – a részletek itt olvashatók).

Ennek apropóján beszélgetett velem kamerák előtt Mezősi Anna, az iskola vezető tanára (shiatsugyógyász és jógaterapeuta) az 5 elem konyháról, a HKO energetikai szemléletéről. Már elérhető a felvétel a számotokra is – itt tudod megnézni.

 

A tatai tó körbebringázása

Patrik szülinapi kérésére egy újabb tatai kiruccanás következett – nyugis tempóban, a zöld környezetben gyönyörködve tekertük körbe a tavat, majd ettünk egy finom ebédet a Malom és Kacsa Bisztró-ban. Én rózsaszínre sült kacsamellet választottam tökfőzelékkel és petrezselymes krumplival, és nagy elégedettséggel fogyasztottam.

Ez a hóösszegzés egyben búcsú a nyártól – következő bejegyzésemben már az őszi terveimmel jelentkezem.



Farkas Viki, azaz Kicsi Vú vagyok, az 5 elem konyha szakértője, és az a küldetésem, hogy minél több magyar emberrel megismertessem a hagyományos kínai orvoslás energetikai szemléletét és az ezen alapuló étkezést. Így alkatodhoz illően tudsz egészségesen és finoman étkezni. Ez egy pozitívumokra fókuszáló rendszer, amiben örömét leli az, aki eszerint főz - és az is, aki csak fogyasztja, mert ízletes és változatos.
Úgy gondolom, hogy a sok-sok recept és tudásanyag mellett a mindennapi inspiráció az, amire az otthoni főzésekhez szükséged van, ezért létrehoztam a Happy and Healthy 5 elem konyha klubot Kicsi Vú-val, ahol arra koncentrálunk, ami táplál téged, legyen az élelem vagy szellemi táplálék. Nézd meg Te is!
5elemkonyha.hu/klub
Ez egy havidíjas online útontartó program sok-sok recepttel, tudásanyaggal, havi online kérdezz-felelekkel és egy lelkes, egymást inspiráló közösségel. Várunk szeretettel Téged is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük