Júniusi hóösszegzés – TOP 3 élményem

Most Ági főzi meg kedvenc receptjét! (videó)
2024-06-28
Podcast forgatáson jártam!
2024-07-16
Most Ági főzi meg kedvenc receptjét! (videó)
2024-06-28
Podcast forgatáson jártam!
2024-07-16

Elröppent ismét egy hónap, mindig meglepődöm, ahogy visszanézem, mennyi minden történik 30 nap alatt. Utazgatós hónap volt, megint jártam Bécsben, és családilag is megkezdtük a nyári kalandozásokat. Íme a 3 legfeltöltőbb program, ami júniusban a legjobban táplálta a jint, a nyugtató, stabilizáló, regeneráló minőséget bennem.

Családi kiruccanás Szentendrére

Egy péntek délután családilag felkerekedtünk, hogy felfedezzük Szentendrét és megnyissuk szimbolikusan a nyári szünetet. Én voltam a teherhordó – a családi bőrönddel felszerelkezve kizötyögtem hévvel Szentendrére. A család többi tagja biciklivel érkezett.

Már előre kinéztem egy jó kis reggelizőhelyet, a Dalmát Szamarat – jó választás volt, kétszer is ott költöttük el nyugalmas reggelinket. Nálunk a lassú, ráérős brunch-olás családi versenysport.

A lehetséges programok közül kettőt tűztünk ki: megnéztük a cuki kis szentendrei Japánkertet, utána pedig elmerültünk a 70-es – 80-as évek relikviáiban a Retró Design Center-ben. Jó kis időutazás volt, a gyerekeknek is nagyon tetszett. Rengeteg tárgy van – játékok, műszaki cikkek, újságok, könyvek, bútorok…. és több járműbe be is lehet ülni fényképeszkedni. A háttérben pedig korabeli tévéfelvételek futnak. Vasárnap este otthon még megkoronáztuk a retró nosztalgiát a Nyugati nyaralás című magyar vígjátékkal (fent van a Netflixen).

Shiatsu-kezelés a Solan csendes térben

Molnár Móni barátnőmmel kitaláltuk, hogy kölcsönösen ízelítőt adunk egymásnak a gyógyító technikáinkból. Én karakterológiai elemzést készítettem róla és a lányairól (hogy kinek milyen a fizikai, érzelmi, szellemi terhelhetősége, és milyen életmódtippek következnek ebből), míg ő egy ellazító, gyógyító Shiatsu-kezelésben részesített.

Móni stúdiójába belépve már az előszobában megszállt a nyugalom, olyan harmonikus, csendes a milliő. A kezelés a földön zajlik egy szivacson fekve – mélyen ellazulva, csendben. Olyan jól sikerült feloldani a blokkjaimat, kimozgatni a feszültségeket, hogy egy hónapok óta húzódó stressz alapú neuralgiám szűnt meg általa.

Vígszínház – Üvegcipő

Az életközépbe érve kezdem újra felfedezni a régi szenvedélyeimet, újra töltődöm azokból a dolgokból, amik egyetemista koromban érdekeltek. Anno nagy színházba járó voltam, külön füzetbe gyűjtöttem a megtekintett előadásokról szóló színlapokat, kritikákat. A legnagyobb kedvencem a Vígszínház-Pesti színház volt, bérletes látogatójuk voltam évekig.

Idén jött az ötlet, hogy mi lenne, ha megint vennénk kombinált bérletet, és ez lenne az egyik én-időnk Patrikkal. Szuper döntés volt, azóta már az új évadra is meghosszabbítottuk.

Az Üvegcípő volt az utolsó bérletes előadásunk idén a Vígben, és bár hangulatilag inkább szomorkás és nyomasztó, mégis feltöltött azzal, hogy kiszakadtunk 3 órára. Hálás vagyok ezekért a közös élményekért. Közben a lányom is kedvet kapott a színházhoz, úgyhogy jövő évben vele is megyek majd anya-lánya programokra.



Farkas Viki, azaz Kicsi Vú vagyok, az 5 elem konyha szakértője, és az a küldetésem, hogy minél több magyar emberrel megismertessem a hagyományos kínai orvoslás energetikai szemléletét és az ezen alapuló étkezést. Így alkatodhoz illően tudsz egészségesen és finoman étkezni. Ez egy pozitívumokra fókuszáló rendszer, amiben örömét leli az, aki eszerint főz - és az is, aki csak fogyasztja, mert ízletes és változatos.
Úgy gondolom, hogy a sok-sok recept és tudásanyag mellett a mindennapi inspiráció az, amire az otthoni főzésekhez szükséged van, ezért létrehoztam a Happy and Healthy 5 elem konyha klubot Kicsi Vú-val, ahol arra koncentrálunk, ami táplál téged, legyen az élelem vagy szellemi táplálék. Nézd meg Te is!
5elemkonyha.hu/klub
Ez egy havidíjas online útontartó program sok-sok recepttel, tudásanyaggal, havi online kérdezz-felelekkel és egy lelkes, egymást inspiráló közösségel. Várunk szeretettel Téged is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük