fbpx

Az első 40 nap – szülés utáni regeneráció 5 elemesen – 1. rész

Vállalkozói mentorom kedvenc reggelije
2019-09-05
Az első 40 nap – szülés utáni regeneráció 5 elemesen – 2. rész
2019-10-29
Vállalkozói mentorom kedvenc reggelije
2019-09-05
Az első 40 nap – szülés utáni regeneráció 5 elemesen – 2. rész
2019-10-29

Amikor a MAOT-os (Magyar Akupunktúrás Orvosok Társasága) előadásomra készültem e témában, végeztem egy minifelmérést a Facebookon az ismerőseim és tanítványaim körében a szülés utáni első 6 héttel kapcsolatban. Ebből szeretnék most néhány blogbejegyzésen keresztül megosztani veled pár fontos gondolatot.

Kicsi Vú MAOT előadása - a baba és a mama energetikája

Ki ad tanácsot a frissen szült kismamának?

Kíváncsi voltam, hogyan készülnek a magyar nők a szülést követő első időszakra, milyen tanácsokat kapnak az étkezésükkel kapcsolatban, kik segítik őket.

A megkérdezett 40 főből 2-en készültek tudatosan, olvastak a témába vágó könyveket, 2-en pedig előre lefőztek egy csomó ételt és lefagyasztották, hogy legyen mihez nyúlni a gyermekágyas időszakban (energetikai szempontból ez nem ideális). A többiek nem tettek különösebb előkészületeket.

A válaszokból az is kiderült, hogy védőnőink fókusza a tejtermelés serkentésén és a baba hasfájósságán van: tanácsaik kimerültek a tiltásokban, úgy, mint a K betűs ételek és a rostos italok kerülése. Az anyuka felépülését segítő étrendről nem esett szó a védőnőkkel folytatott beszélgetésekben.

Arra, hogy milyen közvetlen hatása van az anyuka étrendjének a baba emésztésére, jó példa annak az anyukának az esete, akit nem óvott senki a rostos italok fogyasztásától, és mivel szülés után a legtöbb anyuka ki van tikkadva, frissítő italokat kíván, még a kórházban megivott 5 liter őszibaracklevet. A  következmény: az újszülöttnek 2 napig hasmenése volt… Ha az anyuka ismerte volna az energetikai szemléletet és tisztában lett volna a saját és a baba energetikájával a szülés után, elkerülhető lett volna a galiba…

Ki segít az első 6 hétben?

A válaszadók kicsit több mint felének az anyukája vagy az anyósa segített a házi munkában, főzésben az első időszakban. 10 főnek nem volt egyáltalán segítsége, maga oldott meg mindent egyedül, és 8-an vonták be a férjüket a bevásárlásba, főzésbe.

Szempontok, amiket a felmérés felvet:
  • Hogyan készüljön fel a várandós kismama a 4. trimeszterre?
  • Milyen ételek segítik a regenerációját úgy, hogy közben nem okoznak hasfájást, hasmenést az újszülöttnek?
  • Hogyan egyeztethető össze a baba és a mama igénye?
  • Milyen segítségre számíthat a kismama a szülést követő első időszakban?
  • Mit tehet, ha a nagyszülők nem tudnak segíteni?
  • Hogyan készíthetők fel a férjek erre a gyönyörű, de kihívásokkal teli első 40 napra?

Az első 40 nap – szülés utáni regeneráció 5 elemesen online tanfolyamom többek között ezekre a fontos kérdésekre fog választ adni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük