fbpx

5 tipp a lelki egyensúlyodért

Házi menza: Piskótakocka csokiöntettel
2020-03-18
Grillezett laskagomba
Laskaszerelem
2020-03-26
Házi menza: Piskótakocka csokiöntettel
2020-03-18
Grillezett laskagomba
Laskaszerelem
2020-03-26

Képzeld, van egy fekete naplóm, amibe az álmaimat, céljaimat írom, és időről időre számba veszem benne, hogy mit sikerült megvalósítanom, milyen győzelmeimre vagyok büszke.

Ma reggel elővettem, mert úgy éreztem, szükségem van egy kis elcsendesedésre. Először arról írtam listát, kiknek vagyok hálás és miért. A családomnak, a barátaimnak, a tanítványaimnak, az olvasóimnak, a mestereimnek, az egészségügyben és a kereskedelemben dolgozóknak, a mezőgazdasági termelőknek…

Tea, toll és a fekete napló

Aztán jött a nehezebb gyakorlat: összeszedni 20 pontban, hogy mi a jó ebben a koronavírus-járványban.

Abszurdnak hangzik? Igen. Meg tudtam oldani? Igen. Emelte a rezgésszintemet és a hangulatomat? IGEN!

Szeretettel ajánlom figyelmedbe az alábbi tippeket, hogy Te is elkerülhesd a pánikot, az óriásira növekvő félelmet, ami ha elhatalmasodik az emberen, a Vese-energiáját rengeti meg, ami pedig minden életfolyamat (és az immunrendszer) alapja.

Ne hagyd, hogy bedaráljon a pánik, ápold a szellemed tudatosan!

  • Minimalizáld a hírek olvasásával töltött időt! Ha naponta egyszer képbe helyezed magadat egy-egy cikkel (mondjuk délben), az bőven elég.
  • Tápláld az elméd értékes táplálékkal: zenével, versekkel, szépirodalmi művekkel, kreatív tevékenységekkel, tanulással, önképzéssel… Most van időd olyasmire is, amit eddig halogattál, pedig a lelked mélyén vágytál rá.
  • Hálálkodj! Adj hálát naponta, írj hálalistát! Ha vannak gyerekeid, velük is hálálkodhattok az esti fektetési rutin részeként (mindenki mond 3 dolgot, amiért aznap hálás). Sőt, unokákkal telefonos hálálkodást is bevezethetsz, legalább minden napra meglesz a beszédtéma.
  • Írj Te is egy 20-as listát arról, mi a jó a koronahelyzetben! Meg fogsz lepődni, mennyi rejtett jót találsz majd benne.
  • Rakj rendet, takaríts, szanálj, engedd el a régit, csinálj helyet az újnak! Meglepően hangzik, de a rend és a tisztaság is erősíti a Tüdőd energiáját, így az immunitásodat is.

Láthatod, ha holisztikusan szemléled a dolgot, és a test-lélek-szellem harmóniáját igyekszel magadban megteremteni, egészen meglepő immunerősítő-technikákra bukkansz.

A március végén induló Fókuszban az immunerősítés vadonatúj online tanfolyamomon is a hagyományos kínai orvoslás holisztikus szemléletét fogom átadni, és egy olyan átfogó kalauzt az immunrendszerről, ami jóval túlmutat a vitaminokon és a kézmosáson.

A részletekért kattints ide: https://5elemkonyha.hu/immunerosites/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük