fbpx

10 tipp az immunrendszer védelmében

Mit egyen, aki beteg?
Mit egyen, aki beteg?
2020-08-27
Őszi gombaleves
Őszi gombaleves + a zöldséglevesekről 5 elemesen
2020-10-05
Mit egyen, aki beteg?
Mit egyen, aki beteg?
2020-08-27
Őszi gombaleves
Őszi gombaleves + a zöldséglevesekről 5 elemesen
2020-10-05

A Fókuszban az immunerősítés tanfolyamomból származik ez az összefoglaló, ami egy gyorsan átlátható segédlet, ha az immunvédelemről szól. A kínai hagyományos orvoslás tanácsain alapszik, energetikai szemléletű. Meglepő lehet, hogy 2000 év megfigyelésein alapulva ugyanarra jutottak például a réteges öltözködés tekintetében, mint amit saját nagymamánk javasolt, de épp ettől igaz. 🙂

  1. Aludj eleget (7-8 órát), és időben, éjfél előtt bújj ágyba.
  2. Ha utcára mész, öltözz rétegesen, hideg, szeles időben védd a derekadat, lábfejedet, térdedet, nyakadat.
  3. Megizzadt testtel ne menj a szabadba, mert nyitva vannak a pórusaid és behatolhatnak rajtuk a külső ártók – például a Szél, a Hideg vagy a Nedvesség.
  4. Igyál eleget (kb. 1,5 liter folyadékot naponta), de ne hideg italokat, hanem meleg vizet vagy alkalmanként az alkatodnak megfelelő teát.
  5. Naponta többször egyél meleg, főtt ételt, természetes alapanyagokból – tápanyagdús. sok zöldséges reggeliket, ebédeket, vacsorákat. Minden étkezés tartalmazzon zöldségeket (a krumpli nem ér! :))
  6. Kerüld a nehéz ételeket (pl. zsíros, olajos, panírozott, bő olajban sült ételek, junk food, édességek)
  7. Kerüld a szélsőségeket: a nagyon hideget (ásványvíz, fagyi, jégkrém, zöldturmix, frissen préselt levek, nyers gyümölcsök) és a nagyon melegítőt: a csípős, erős ételeket, alkoholt, nyers fokhagymát.
  8. Figyelj az érzelmi egyensúlyodra is! – előzd meg a túlzott aggodalmaskodást, az elhatalmasodni készülő félelmeket és a szomorkodást. Ápold a baráti kapcsolataidat, hálálkodj, töltsd fel magad szép zenével, jó filmekkel, kedvtelésből űzött tevékenységekkel.
  9. Mozogj minden nap pl. sétálj, jógázz, csikungozz, tai csizz vagy pilates-ezz!
  10. A hagyományos kínai orvoslás Covid-ellenes ajánlásai éghajlatok szerint is különbséget tesznek, hiszen nem mindegy, hogy milyen időjárási viszonyokat kell a testednek ellensúlyoznia. Azaz fontos az egészséged szempontjából, hogy élj és étkezz szezonálisan.

 

A fenti általános javaslatokon túl részletes kalauzt kapsz a védő-csíd és a Tüdőd erősítésére a Fókuszban az immunerősítés 10 napos online kurzusomon.
A részletekért kattints ide: https://5elemkonyha.hu/immunerosites/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük