fbpx

Nóra története – interjúk 5 elem konyha klubosokkal 1.

Őszi gombaleves
Őszi gombaleves + a zöldséglevesekről 5 elemesen
2020-10-05
Edina ételei
Edina története – interjúk 5 elem konyha klubosokkal 2.
2021-01-14
Őszi gombaleves
Őszi gombaleves + a zöldséglevesekről 5 elemesen
2020-10-05
Edina ételei
Edina története – interjúk 5 elem konyha klubosokkal 2.
2021-01-14

Nóra

Új év, újra indul az 5 elem konyha klub online mentorprogramom! Azért, hogy megmutassam, milyen is ezzel a lelkes, kreatív, fejlődni vágyó csapattal az élet, egy sorozatot indítok, melyben bemutatom néhány sikeres klubtagunk fejlődését és eredményeit.

Elsőként fogadjátok szeretettel Nórát, aki két rosszcsont kisfiú anyukája és nagy levesimádó – de erről majd ő mesél bővebben.:)

Miért vágtál bele az 5 elem konyha klub online mentorprogramba?

Azért, mert már elvégeztem mind az 5 elemhez tartozó szezonális tanfolyamot – pluszban az immunerősítést és a gyerektáplálkozást is – és szerettem volna továbbra is az úton maradni és folytatni a fejlődést.

Mi volt a legnagyobb kihívásod az étkezésetekkel kapcsolatban? Mi ment nehezen a program előtt?

Számomra a legnagyobb kihívást maga a főzés jelentette. Mióta tagja vagyok a klubnak, sokkal rendszeresebben és változatosabban főzök. Megtanultam, hogyan lehet kreatívan főzni, pár hozzávalóból is. Nem okoz gondot akár reggel elővenni a serpenyőt és alkotni valamit a meglévő alapanyagokból. Meleg reggelinek lennie kell, nélküle már nem úgy indul a nap. 🙂

5 elem konyha klub ételek

Így az év végén visszatekintve mit tartasz a 3 legnagyobb eredményednek 2020-ban a táplálkozásoddal, életmódoddal kapcsolatban? Mire vagy büszke?
  • Sokkal több zöldséget eszem, a húsokból pedig figyelek a minőségre.
  • Felvágottakat szinte minimálisan fogyasztok.
  • Tejtermékeket is elhagytam, csak ízesítőként használom néha.

Ami szinte alap lett a konyhámban, hogy mindig van itthon valamilyen friss zöld. Leginkább petrezselyem, de imádom a koriandert, a bazsalikomot, a kaprot és az újhagyma zöldjét is. Megszórva velük az étel kész műalkotás lesz. Szeretem, ha a tányéromban nem csak finom az étel, hanem dekoratív is.
Az is nagy büszkeség, hogy a gyermekeim is megszerették az 5 elemes étkezést, és kifejezetten szeretnek meleg vacsorát enni, és ki tudtunk lépni a pirítós és szalámis szendvics bűvköréből.

Mi tetszett a legjobban a klub 1 éve során?

Számomra a sok finom és ízletes recept mellett a széleskörű tudásanyag tetszett, aminek a segítségével, tudom, hogy mihez nyúljak, ha valamilyen problémám van. A rendszeres mentorlevelek segítenek felidézni és elmélyíteni a tudást, amit mindig jó újra és újra elolvasni, hisz így épül be a mindennapokba. A webináriumokat is szerettem egy-egy téma köré építve, például még jobban megismerhettük az erőlevesek hatását, vagy a személyiség típusunkat és nem utolsó sorban ilyenkor mindig alkalom nyílt egy kicsit kötetlenebb beszélgetésre is.

Mi volt a legnagyobb meglepetés az 5 elem konyha klubban?

Nagy meglepetésekkel nem találkoztam, mivel már elvégeztem néhány tanfolyamot és tudtam, hogy mire számíthatok, ugyanakkor megerősítette az önbizalmamat és a gyakorlati készségeimet a konyhában.

Mi volt számodra a legnagyobb segítség?

A rendszeres mentorlevelek és az újabb receptek. Mikor nehezebben megy a főzés vagy a tudatosság az étkezésben (mert persze vannak ilyenek), akkor mindig jött egy levél egy újabb recepttel vagy ötlettel, amit szerettem volna kipróbálni.
Mint már mondtam szeretem, ha a tányérom dekoratív is, ezért szeretem lefotózni, és megosztani a képeket az Instagramon vagy a Facebook-csoportban. Az utóbbi sokszor segítség is, látni, hogy esetleg valaki pont ugyanazzal küzd, mint te vagy, hogy elővettek egy olyan receptet, amit már el is felejtettél, vagy Viki kérdései a levelek kapcsán. Ezek mind segítenek az úton maradásban.

Melyik volt a 3 kedvenc recepted a klub repertoárjából? Vagy amit azok alapján szabadon alkottál?
  • A hosszanfőtt zöldségerőleves nagy kedvenc lett a pirított retekkel és répával. De az erőleveseket alapból is nagyon szeretem. Sokkal tudatosabban állok már neki egy vasárnapi húslevesfőzéshez, mivel tudom, hogy melyik alapanyag mire hat, mikor segít.
  • A tojásos spárgaleves szintén hatalmas kedvenc, alig várom, hogy jöjjön a spárga szezon!
  • Igazából mindegyik levest nagyon szeretem és a családom is. A tudatosság az alapanyagok és a fűszerek kiválasztásánál alap lett és szinte már bármiből tudok (finom) levest főzni.
  • És a sós zabkása is hatalmas kedvenc!

5 elem konyha klub ételek

Kiknek ajánlanád ezt a programot és miért?

Aki szeretne tudatosabban étkezni, szeretne kreatívabban főzni és megismerni az alapanyagok, fűszerek hatását a szervezetünkre. És ha nyitott a spiritualitásra, keleti filozófiára is, akkor pláne szívből ajánlom neki. 🙂

Mit tanácsolsz azoknak, akik még hezitálnak, hogy belevágjanak-e az 5 elem konyha klub 1 éves kalandjába?

Hogy hajrá! Csak nyerni lehet vele!

1 Comment

  1. Szilágyi Anna szerint:

    Tetszenek az ötletek Szeretnék én is egészségeset főzni Eddig is igyekeztem .Söt meg is termelem a kertemben a hozzávalókat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük