fbpx

5 elemes alapok: A kenyér

5 kérdés az emailtanfolyamaimról, ami már megfordult a Te fejedben is
2018-03-07
Őszibarackos crumble (morzsasüti)
2018-07-23
5 kérdés az emailtanfolyamaimról, ami már megfordult a Te fejedben is
2018-03-07
Őszibarackos crumble (morzsasüti)
2018-07-23

Kaptam egy kérdést a téli tanfolyamon a kenyér és kelt tészta fogyasztással kapcsolatban, hogy mi az ajánlás 5 elemes szempontból, szabad-e enni őket vagy sem. Ebben a rövid kis videóban válaszoltam:

 

Kenyérfogyasztás tudatosan és 5 elemesen

Kezdd azzal, hogy tudatosítod, a kenyér nem alaptáplálék, nem önálló fogás. Ha a kapcsolót átállítod a fejedben, könnyebb lesz elengedni. A nagyobb nyomaték kedvéért tegyél egy próbát: egyik nap ebédelj szendvicset és figyeld, milyen érzés van utána a gyomrodban, mennyire érzed jóllakottnak, jól tápláltnak, elégedettnek magad. Majd másnap ebédelj egy tál valódi ételt – mondjuk egy szelet grillezett húst sok sült vagy párolt zöldséggel, és ha szereted, egy adag főtt rizzsel vagy más gabonával. Figyeld a hatást és érezd a különbséget!

Ha nem tudsz a pékáruról lemondani, akkor is csökkentsd a mennyiségét (napi 1-2 szelet) és jó minőségűt, házi sütésűt vagy kézműves pékség termékét fogyaszd.

Emlékszel még a nagyapádra, ahogy a szikkadt kenyérből szelt és szalonnát kanyarított rá – kövesd a példáját: a szikkadt kenyér, a pirítós és a lepénykenyér sokkal könnyebben emészthetőek, mint a friss, foszlós, belül nedves pékáru.

Ha fogyni szeretnél, vagy emésztési panaszaid vannak (pl. puffadás, evés utáni telítettségérzet) hagyd el a kenyérféléket 2 hétre és figyeld a hatást.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük