fbpx

Egy indiai ihletésű újévi finomság: Vöröslencsés karfiolcurry

Újévi lencsekrémleves – egy könnyű leves 2020-ra
2019-12-30
Élményeim az „olasz” gasztronómiával – és egy fontos felismerés!
2020-01-06
Újévi lencsekrémleves – egy könnyű leves 2020-ra
2019-12-30
Élményeim az „olasz” gasztronómiával – és egy fontos felismerés!
2020-01-06

Ha egy könnyen emészthető, kicsit különlegesebb újévi ételre vágysz, esetleg vegetáriánus vagy vegán vagy, jó szívvel ajánlom ezt a zöldséges vöröslencsés curryt – jól fog esni a karácsonyi trakták után.

Vöröslencsés karfiolcurry – recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csésze vöröslencse – Víz
  • 2 ek kókuszzsír – Föld
  • 1 vöröshagyma felaprítva – Fém
  • 1 gerezd fokhagyma felaprítva – Fém
  • 4 csapott tk currypor (pl. Madras vagy Tikka) – Fém
  • 1 tk só – Víz
  • 1/2 tk kurkuma – Tűz
  • 1 liter víz – Víz
  • 2 doboz hámozott, aprított paradicsomkonzerv- Fa
  • 1 nagyobb karfiol rózsáira szedve – Föld
  • 1 tk őrölt római kömény – Fém
  • 1 tk őrölt koriander – Fém
  • 2-4 tk nádcukor- Föld
  • kb. 2 dl kókusztej- Föld

Elkészítés:

A felaprított hagymákat egy kevés kókuszzsíron megpároljuk. Megszórjuk curryporral, kurkumával, és összeforgatjuk a vöröslencsével. Ekkor felöntjük 1 liter vízzel és főzni kezdjük. Mikor már félpuha állapotban van, megsózzuk, hozzáöntjük a hámozott paradicsomot és a karfiolrózsákat és megfűszerezzük római köménnyel és korianderrel.

Fedő alatt, kis lángon addig főzzük, míg a lencse teljesen szét nem esik és a karfiol meg nem puhul. A végén, ha kell, sózzuk, néhány tk nádcukorral ízesítjük, és egy kevés kókusztejjel selymesítjük. Lepénykenyérrel vagy főtt basmati rizzsel tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük