Blog

2015-10-29
fermentált ételízesítők

5 egzotikus alapanyag a jó egészségért

Ti kínai ételeket esztek? – gyakran kapom meg ezt a kérdést, vagy a receptjeim láttán van, akiben felmerül, minek ez a sok fűszer, különleges alapanyag. Természetesen […]
2015-09-24
biciklis külső

Egy rossz hír, meg egy jó – Kicsengetés az Ötfűszerben

Nem gondoltam volna, hogy másfél év működés után le kell majd írnom ezeket a sorokat, de sajnos úgy alakult, hogy az Ötfűszer Főzőiskolát nem tudom a […]
2015-09-14

Segítség, itt az oviban a náthaszezon!

Beindult az élet az oviban, kezdődik a húzd meg, ereszd meg játék a náthával kapcsolatban. Csak vízszerűen folyik, nem is lázas, vihetem még a gyereket, vagy […]
2015-09-10

10 érv a meleg, főtt reggeli mellett

Ha semmi mást nem alkalmaznál az 5 elem konyha tanításaiból, csak a meleg reggelit, már azzal nagyon sokat tennél a jó közérzetedért, hosszú távon az egészségedért. […]
2015-09-04
tanítás

Becsengettek az Ötfűszerben!

Bár a webes aktivitásomon még nem látszik, de visszatértem a nyári pihenésből és belevetettem magamat újra a munkába. Lassan a főzőiskolában is beindul a tanítás, szeptemberben […]
2015-07-21

Egy nyári leves a jó emésztésért

Pillanatok alatt elárasztották a netet az őszibarackleves-receptek, amit nem is csodálok, hiszen a barack nagyon finom, lédús, viszont gyorsan romló gyümölcs, azaz egy-két nap után sürgősen […]