Blog

2016-06-08

Eper és spárga – ahogy még nem ismerted

Minden online-tanfolyamomon be szoktam mutatni néhány jellegzetes alapanyagot az adott elemhez kapcsolódóan, egyrészt, hogy ráérezz a kínai gyógyító konyha energetikai szemléletére, másrészt, hogy megértsd, miért olyan […]
2016-06-02

Rote Grütze, a vértonik

Nem tudom, ismered-e az észak- németek és a skandinávok kedvelt piros desszertjét, a Rote Grützét, de ez a tradicionális recept is bizonyítja, hogy sok klasszikus recept […]
2016-05-02

Polentasütik gluténmentesen

Mivel a facebookon nagyon lelkesen fogadtátok az anyák napi sütim fotóját, ezért most a receptet is megosztom, hogy kipróbálhassátok. A hétvégén kétféle változatban is készítettem, mert […]
2016-03-04

Kinek jó a medvehagyma?

A kínai gyógyító konyha 3 szempontból jellemez minden alapanyagot: hogyan hat a hőháztartásra, milyen az íze és milyen meridiánokra hat elsősorban. A hagymafélékről elmondható, hogy mind […]
2015-12-10
5 elem könyv

Végre egy könyv az 5 elemről! – karácsonyi könyvajánló és interjú

Sokan kérdezték már tőlem, milyen 5 elem konyhával foglalkozó könyvet tudnék ajánlani magyar nyelven. Eddig sajnos nem sok tippet tudtam adni, de most végre megoszthatom a […]
2015-11-27

Gyógyételek köhögésre

Sokan kérdezik a tanfolyamosaim közül és a facebookon is felmerült már, hogy mi a teendő köhögés esetén, milyen ételekkel gyógyíthatjuk a légúti panaszokat. Összegyűjtöttem a legfontosabb […]