Blog

2015-11-22
miszóleves

5 változás, amit az 5 elem konyhának köszönhetek

8 évvel ezelőtt kezdtem írni Kicsi Vú néven az első gasztroblogomat. Már akkor is vonzott az ázsiai konyha, de a kínai gyógyító konyhára csak a gyerekeim […]
2015-11-11
kása

10 jó tanács az őszi étkezéshez

1.  Bánj tudatosan az ízekkel: egyél több savanykás ételt, használj savanykás ízesítőket (kovászos kenyér, olívabogyó, savanyú káposzta, must, citromlé stb.) és fokozatosan növeld a sós íz […]
2015-10-29
fermentált ételízesítők

5 egzotikus alapanyag a jó egészségért

Ti kínai ételeket esztek? – gyakran kapom meg ezt a kérdést, vagy a receptjeim láttán van, akiben felmerül, minek ez a sok fűszer, különleges alapanyag. Természetesen […]
2015-09-24
biciklis külső

Egy rossz hír, meg egy jó – Kicsengetés az Ötfűszerben

Nem gondoltam volna, hogy másfél év működés után le kell majd írnom ezeket a sorokat, de sajnos úgy alakult, hogy az Ötfűszer Főzőiskolát nem tudom a […]
2015-09-14

Segítség, itt az oviban a náthaszezon!

Beindult az élet az oviban, kezdődik a húzd meg, ereszd meg játék a náthával kapcsolatban. Csak vízszerűen folyik, nem is lázas, vihetem még a gyereket, vagy […]
2015-09-10

10 érv a meleg, főtt reggeli mellett

Ha semmi mást nem alkalmaznál az 5 elem konyha tanításaiból, csak a meleg reggelit, már azzal nagyon sokat tennél a jó közérzetedért, hosszú távon az egészségedért. […]