2020-02-24
A recept különlegessége a fekete szezámban rejlik, ami amilyen pici, olyan nagyra becsült alapanyag a kínai ételterápiában. Minden olyan életszakaszban jó szolgálatot tesz, amikor növekedés, táplálás, […]
2020-02-12
Az 5 elem konyha klubban, az egész éves online mentorprogramomban most az immunerősítés a téma, hogy hogyan tudjuk a védő-csínket, a wei-csít erősíteni, hogy távol tartsuk […]
2020-02-10
2019-ben a Disznó évével lezárult egy 12 éves ciklus, ezért volt sokak számára megterhelő, fájdalmas az elmúlt év (a búcsú, lezárás, elengedés éve). Most viszont belevágunk […]
2020-02-10
Nemrég Grazba utaztam egy két napos továbbképzésre, melynek témája a várandósság, szülés, szülés utáni regeneráció volt 5 elemes megközelítésben, azaz a hagyományos kínai orvoslás (TCM) tanításai […]
2020-01-06
Tegnap értünk haza életem első 1 hetes síeléséről. Sok szempontból érdekes tapasztalat volt – például először próbáltam életemben síelni. Most mégis inkább a gasztronómiai vetületéről mesélek. […]
2019-12-30
Ha egy könnyen emészthető, kicsit különlegesebb újévi ételre vágysz, esetleg vegetáriánus vagy vegán vagy, jó szívvel ajánlom ezt a zöldséges vöröslencsés curryt – jól fog esni […]